Logo

Maak kennis met Digidromen

Een tweede leven voor jouw laptops, grote dromen voor kinderen

EyeTi bouwt met IT aan een sterke toekomst en een betere wereld. Groot durven dromen helpt ons daar enorm bij. Met dat in ons achterhoofd zijn wij partner van Digidromen, een stichting die kinderen in armoede een laptop geeft waarmee zij onvoorwaardelijk kunnen leren en groeien.

Ieder kind verdient grote dromen

Wist je dat ruim 5% van de kinderen in Nederland leeft in armoede? Dat zijn 1 tot 2 kinderen per klas! Veel van hen beschikken niet over een eigen laptop en dat zorgt voor een digitale kloof. Kinderen kunnen niet thuis aan de slag met lesstof. Ook sociale contacten onderhouden, gamen met vrienden en bankzaken regelen is lastig zonder laptop. Die kloof wil Digidromen samen met haar partners dichten. Zo werken we aan een wereld waarin alle kinderen gelijke kansen hebben om zich optimaal te ontwikkelen, ongeacht hun sociaaleconomische achtergrond.

Voor alle schoolgaande kinderen in Nederland

Digidromen is er voor alle schoolgaande kinderen in Nederland tussen de 6 en 18 jaar, van wie de ouders zelf niet de financiële middelen hebben om een laptop aan te schaffen. De kinderen krijgen niet alleen een refurbished Windows 11-laptop, maar ook de juiste accessoires zoals een muis, headset en een mooie rugzak. De veelgebruikte software is al geïnstalleerd. De telefonische helpdesk staat voor ze klaar, mochten er problemen zijn.

‘Digidromen wil voor kinderen een wereld openen waarin ze onbeperkt kunnen leren en ontdekken’

Tom Coehorst

Tom Coehorst

directeur EyeTi

Geboren uit een droom

EyeTi-directeur Tom Coehorst kent als geen ander de kansen die toegang tot digitale middelen biedt. Mede uit zijn droom is Digidromen geboren. “In Nederland, een van de welvarendste landen ter wereld, is het schokkend dat er nog steeds kinderen zijn die niet dezelfde kansen krijgen omdat ze geen toegang hebben tot digitale middelen. Kinderen die in armoede opgroeien, missen vaak essentiële middelen zoals een laptop, waardoor ze op school en in het leven een achterstand oplopen. Digidromen wil voor kinderen een wereld openen waarin ze onbeperkt kunnen leren, ontdekken en vrienden maken.”

Samen maken we digidromen waar

Als partner van Digidromen kun je bijdragen in natura door laptops te doneren of financieel, zodat bijvoorbeeld de refurbishing van gedoneerde laptops mogelijk is.