EcoVadis is een groot ratingbureau dat zich bezighoudt met het inzichtelijk maken van duurzaamheid van organisaties in productieketens. Dat doet EcoVadis met beoordelingen van meer dan 100.000 bedrijven wereldwijd. De evaluaties richten zich op vier essentiële pijlers: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek, en duurzame inkoop.

Van brons naar platinum

Het is niet de eerste keer dat Pro Warehouse wordt beoordeeld door EcoVadis. Vorig jaar ontving het bedrijf al de bronzen erkenning. In de tussentijd heeft het bedrijf flinke stappen gemaakt om de duurzaamheidsprestaties te verbeteren. Pro Warehouse heeft zijn interne processen herzien en verschillende initiatieven met klanten en leveranciers opgestart om gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Zo committeert Pro Warehouse zich aan de net-zero doelstellingen, breidt recycling- en retouropties uit en ondersteunt lokale gemeenschappen en stichtingen zoals Digidromen, een stichting die zich inzet om kinderen die het nodig hebben te voorzien van laptops om te leren.

Susan Lamain is KAM-coördinator bij Pro Warehouse en is trots op de platinum beoordeling: “De verbeterde score is een geweldige erkenning voor de inspanningen en toont aan hoe belangrijk duurzaamheid voor Pro Warehouse is. We geloven sterk in de kracht van samenwerking en nodigen onze partners en klanten uit om samen met ons de ecologische footprint te verkleinen.”